7 Temmuz 2019 Pazar

Mexico City Gezisi - 3

Herkese merhaba,

Sabah 04.00'da uyandım. Sanırım biyolojik saatim hala Meksika saatine alışmamıştı. Bugün akşam saat 19.45'te uçağımız vardı. Fazla zaman kaybetmeden, şehir içinde ziyaret edeceğimiz yer Chapultepec Park olacaktı. Fakat internetten araştırma yaparken, bir de ne göreyim... Park Pazartesi günleri kapalıymış ve günlerden Pazartesiydi.

Onca yol geldikten sonra koca bir günün boşa gitmesine müsaade edecek değildim. Hemen yedek planlarımı gözden geçirdim. En uygunu, Azteklerin en ünlü ve gizemli şehri olan Teotihuacan'a gitmek oldu. Burası biraz şehir dışında kalması nedeniyle, İstanbula döneceğimiz son gün gitmeyi planladığım bir yerdi. Akşama şehir değiştirecek olmamız ve acele plan yapmak gerektiği için hostelden tur almaya karar verdim. Tur fiyatı 550 Peso'ydu. Hostelde çalışan arkadaş '' Sakın tur alma, kendin çok kolayca gidebilirsin. Hem de paran cebinde kalır. '' deyince. Nasıl gideceğimi öğrendim ve arkadaşları uyandırdım.

Hızlı bir şekilde toparlanıp, kahvaltı ettikten sonra yola koyulduk. Yola 1 kişi eksik koyulmak zorunda kaldık. Çünkü Y. A. isimli aynı zamanda ablam olan şahıs sırt çantasını o kadar doldurmuştu ki bel ağrısından zor yürüyordu. Şehir merkezinde kalmaya karar verdi. Ablamı hostelde bıraktık.

Kalanlar olarak otobüs terminaline gitmek için Uber çağırdık fakat baktık ki araca 2 kişiden fazla yolcu almıyorlar... Biz de metro ile gitmeye karar verdik. Metrodan terminalin hemen önünde indik. İlk otobüse gidiş - dönüş 100 Peso'ya bilet aldık. Dönüş saatiniz tamamen size kalmış. Piramitlerin bulunduğu alanın çıkış kapısından otobüsler geçiyor ve bileti gösterip, gelen otobüse binebiliyorsunuz.

Giderken yol yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. 1 saatin ardından bizi hemen giriş kapısında indirdiler. Giriş ücreti olarak kişi başı 75 Peso ödedik. Böylece kişi başı 325 Peso'muz cebimizde kalmış oldu. Buradan hosteldeki arkadaşa kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. İçeriye girdiğinizde bir sürü piramit görüyorsunuz. Bu piramitlerin en büyüğü Güneş Piramidi ve tırmanabiliyorsunuz. Burası da aynı Giza Piramitleri gibi Orion Takımyıldızlarının yerdeki yansıması şeklinde inşa edilmiş. Piramide tırmanmak muhteşem bir deneyimdi. Merdivenler biraz dik fakat piramidin en tepesine çıkınca manzara mükemmel. Tüm şehri görebiliyorsunuz. Azteklerin bu şehirden bir anda kaybolması ve neden bu şehri terk ettiklerinin bilinmemesi ise apayrı bir gizem. Şehirde biraz dolaştıktan sonra çıkışa gittik. Şehir dediğim aslında arkeolojik alan ve şuan yerleşim yok.

Güneş Piramidi




Çıkışta alışveriş yapabileceğiniz, uygun fiyatlı tezgahlar var. Biraz pazarlık yapmanız gerekebilir. Sakın pazarlık yapmadan ürün almayın, genelde söyledikleri fiyatın 3/2 'sine kadar düşüyorlar. Bu tezgahların hemen ilerisinden otobüslerin geçtiği durak var. Zaten kime sorsanız gösteriyorlar.

Şehre dönüş yine 1 saat sürüyor. Otobüs terminalinde indik ve bir şeyler yedik. Daha sonra hostele geri döndük. Bizimki sırt çantası taşıyamayacağı için tekerlekli valiz almış. Yolculuğa böyle devam etmeye karar vermiş. O an için çok mantıklı bir karar olduğunu düşünmüştüm. Fakat öyle değilmiş! Nereden bilebilirdim ki, hem sırt çantasını hem de tekerlekli valizi ağzına kadar eşya ile dolduracağını...

Sırt çantalarımızı ve Y. A.'yı alarak havalimanına gitmek üzere yine metroya bindik. Havalimanında iç hatlar bölümüne geçtik ve İnterjet isimli firma ile Cancun'a doğru uçmaya başladık. Hayatımda gördüğüm en geniş koltuk aralığı bu firmanın uçaklarında vardı. Oturduğumda dizlerim muhakkak öndeki koltuğa değer. Fakat bu uçakta oturduğumda dizim ile koltuk arasında, 1 karış boşluk vardı.

19:45'de bindiğimiz uçak ile 2 saat sonra Cancun'a vardık. Cancun ile Mexico City arasında 1 saat fark var. Cancun 1 saat ileride... 2 gün sonra Valladolid'e geçecektik. Orası da Cancun'dan 1 saat gerideydi. O hafta Dark misali zamanda yolculuk ettik durduk  :D :D :D 33 yıl olmasa da biz de kendi çapımızda yolculuklar yaptık yani .D :D :D

Cancun havalimanı küçük ve düzenli bir yerdi. Havalimanından kaldığımız hostele shuttle ile gittik. Kişi başı 130 Peso ücret ödedik. Akşamın o saatinde zaten otobüslerle uğraşmak istemiyorduk. Bütün gün hareket halindeydik. Biraz şımartılmayı haketmiştik. Havalimanından hostelimize 40-45 dk gibi bir sürede ulaştık. Hostel mükemmeldi ve sabah çektiğim fotoğrafları bir sonraki yazıda paylaşacağım.

Cancun maceramız 1 gün sürecekti. Buraya arkadaşlarım denize girsinler diye gelmiştim. O 1 gün, 1 yıl gibi geçti. Hayatımdaki en acayip 12 saati o 1 günün gecesinde yaşadım. Tüm duygularımın karman çorman olduğu bir geceydi. Öyle ki ertesi güne uyandığımda dudağımda 5 uçuk çıkmıştı. Bir sonra ki yazıda tüm detayları yazacağım.

Hoşça, mutlulukla, huzurla ve sağlıcakla kalın.


GEZGİN ŞİŞKO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Everest Ana Kamp Yürüyüşü - 1

Merhaba, Gece 2'de hostelden araçla alındık ve dünyanın en tehlikeli havaalanlarından olan Lukla Havaalanına uçmak üzere Katmandu merkez...